Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Ett steg närmare sanningen

 

 

Granska!

Mig som en människa

Och min bakgrundshistoria

 

Då kommer du att förstå

Om varför mår jag dålig

Om varför saknar jag tillit på människor

 

Granska!

Mig som textskrivare

Och mina illustrationer

 

Då kommer du att inse

Att orden ur lidandet kommer ut

Att illustrationerna målas med blod 

 

Granska!

Mig som våldtaget barn

Mig i krig och på flykt för livet

 

Då kommer du att förstå rädslan på riktigt

Rädd att bli våldtagen på nytt

Rädd att bli jagat och krävt på sitt liv

 

Jag granskar mig själv!

Som en flykting och bor i Sverige!

Som en främling och bor i Sverige!

 

Jag passar inte här tycker svenskarna!

I Irak inte heller tycker irakiernas Al- Janne(paradiset)!

Aldrig någonstans tycket västvärlden!

 

Min existens!

Är!

Nekat och hotat,

 

Av Irak delikt länder!

Av Sverige!

Av västvärldens demokrati!

 

Ett steg närmare sanningen!




Fri vers av Naji Yaaqoub VIP
Läst 81 gånger
Publicerad 2023-05-15 10:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Naji Yaaqoub VIP