Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto privat RS


Veda i tid

Kom i tänket om vinterved! Så kul att responderas i ”veda” stapla in för kommande vinters behov av ved i tid före midsommar för veden ska torka.
**
På tal om annat!….
Får väl knappa på med skrivaren så folk om intresse får något av att läsa.

Rådjursparet: Min rara råbock med sin kid. Ser hur de vårdar och gömmer sig i gräset, och… putsar på varandra.
..Ja det är för rart med gnyendets kärlek i vår som sommartid i gräset som slår till när som helst när kärlekens yttringar beger sig och som på en given signal dessutom ljudandes i åkern hörandes i backen som signaler i streckade färger kärlekens
fram. …
… Wow-känsla …..

Valthorn: Men är det ett valthorn undrar någon jag säger som så att det får var och en avgöra för sig men klart en skönhet från sin tid med sina år som bevittnar och döper hornet som används i ynnesten för veda horn ett speciellt horn i en ynnest att det fanns i en av mina bodar.

Ha fin måndag i mån av tid med dig som oss andra.

Copyright Glitträ




Fri vers (Fri form) av Glitträ VIP
Läst 52 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-05-15 11:17



Bookmark and Share


  Glitträ VIP
Läses på egen risk lite riskor med andra ord.
;)
2023-05-15

    Lena Söderkvist VIP
Vet ej om jag förstår allt här, men denna text ger mig tydliga associationer av ett gammalt bondesamhälle, där delar har överlevt till nu och praktiseras med liv och lust av en eldsjäl som du. Veden skall torka, ja, så klart. Och så det där pastorala valthornet! Helheten ger en skön nostalgisk känsla.
2023-05-15
  > Nästa text
< Föregående

Glitträ
Glitträ VIP