Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
poeten går till sjöss


Poeten och havet

Sitt bara still
i båten

Hör orden brusa
i vågornas svall

Se tankarna frasa
in över stranden
med den rytande
stormen kall

Känn orden komma
och gå
så som de själva vill

Håll bara fast i relingen
och sitt
för Guds skull still

Så att båten inte kantrar
mellan alla dina poetiska
meningar och ord

Då kanske du aldrig
ens från början
borde gått ombord




Bunden vers (Rim) av Lottie Ålhed VIP
Läst 63 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2023-05-16 10:12



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Underbart rolig dikt,

Orden ger mig flyt
utan dem vore jag slut
2023-05-16

    Lena Staaf VIP
Rolig och hiskelig dikt! Törs man ta med en poet i båten?
2023-05-16

  Larz Gustafsson VIP
Jona kastade man överbord.
2023-05-16
  > Nästa text
< Föregående

Lottie Ålhed
Lottie Ålhed VIP