Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

drömfarare



drömfararen,
fast på
flygplatsen
i en dröm
han sträcker sig
som en mantel
över allting
och alla
avstånd
är nu endast
i hans sinne -
hans själ brinner
som matematiken
endast inneboende Gud
och tid är ej mer;
att rädda
världen
i en dröm
blir till en
målning
i någon
annan,
på detta sätt
zickzackar
hjälten
den enda
sagan
och varje
ögonblick
blir
unikt,
här och nu
& därmed
för alltid -
en skräckslagen
robotröst
påminner
honom
att ladda
hörlurarna
och en blixt
lyser upp
himlen
som en
omöjlig vision
från en demons båge
och han
framkallar -
den svunna
tidens änglar
som hägringar
endast
för hans syn
att se
de reser sig
som ur en
blomstrande
metropol
inuti -
med
teknologin,
snärjd till
en underjordisk
gloria -
han tänker
fram en bild
som träffar
framtiden
och sveper
ett täcke
över världen
innan sömn
som en
brevväxling
genom tiden
hör han
den andre;
som den
första noten
in i en
symfoni
vaktas
drömmen
av en
skönhet
som bedövar
där människan
växer som
koraller
mellan världar
och blir
en




Fri vers (Fri form) av Knark VIP
Läst 68 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-05-25 20:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Knark
Knark VIP