Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Universums mål

Som en person av kött och blod
har jag kanske mål så enkla att de verkar futtiga
i jämförelse med universums?

Universums mål kan svårligen mätas
med vare sig vetenskapliga
eller filosofiska måttstockar ..

Mitt mål kan syna vara, om möjligt,
erbjuda mitt egocentriska jag
en högst självisk tillfredställelse ..

Så är det kanske universums mål att vara
en lekplats, där en blind och döv moder framföder
sådana som jag, Ghandi och Hitler!

Är mitt närsynta kravlande i den gemensamma sandlådan
bland mobbare och mobbade
något mer än ett ytterligare experiment?

Utforskande hur långt känslomässig vånda,
bristande motivation och självkänsla kan drivas
innan mitt jag nödgas kasseras bland experimenten ..

Är den enkla sanningen att ingen vet,
vad målet är med universum
så är svaret troligen att målet är vägen dit ..




Fri vers (Fri form) av Linil VIP
Läst 59 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-05-30 21:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Linil
Linil VIP