Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


FULA FISKAR I SMÅBÅTSHAMN

Det är liv och rörelse i sommarstans
småbåtshamn där moderna sjörövare
och pirater ankrat till medan ovetande
sommargäster blandar sig i folkhavet
bland fula fiskar och hajar samt en och
annan krokodil.

Vad lagens väktare får i nätet släpps
för det mesta ut i stimmet igen,
för de flesta har hållhakar på varandra.

Vykortsidyllen krackeleras lätt genom
nepotism,frimurerier,kälkborgaranda,
baktaleri och lokalpatriotism för att
inte glömma den uråldrigt incestuösa
inaveln så för den nyfikne turisten som
kanske får veta för mycket är det nog
bäst lämna stan levande.






-




Prosa av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 265 gånger
Publicerad 2023-05-31 17:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP