Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Flyttfågel

När jag inte längre
orkar sköta mitt hus
kan jag flytta
till en pytteliten lägenhet
som har utsikt
mot hundraåriga granar
på ena sidan
och mot en äng
med blåklint och vallmo
på den andra
inga bilar
men ett takfönster
där jag kan blicka
mot ovädersmolnen
fågelsträcken
och nattens stjärnor.

Jag ska
ingenting ta med mig
utom en telefon
en katt och
en ponny.




Fri vers av Lena Staaf VIP
Läst 121 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2023-06-01 15:27



Bookmark and Share


  Magdalena Eriksson VIP
lätthet och innerlighetens precision
som en len hårslinga
livet
dikten din
tack att du inte skräms
att du omfamnar
lägenheten telefonen ponnyn

2023-06-30

  Blomma-Stjärna VIP
mycket vackert och med tillförsikt skrivet om det svåra att inte längre orka med sitt nuvarande boende!
" ett takfönster där jag kan blicka" "fågelsträcken och nattens stjärnor". - gillar mycket att diktjaget ska ta med sig "ingenting utom en telefon en katt och en ponny"
2023-06-02

  Marita Ohlquist VIP
Väl förmedlade tankar och känslor om ett nytt liv, att lämna det gamla och se fram mot det nya.
2023-06-02

  Lottie Ålhed VIP
Mycket fint skrivet. Bokmärkes.
2023-06-02

  Kungskobran VIP
Underbart.
det sägs att man inte borde äga mer än vad man klarar av att ha med sig för att kunna klättra upp i ett träd.
2023-06-01

  BenGust VIP
Här skapas närhet till sig själv och
det ursprungliga.
2023-06-01
  > Nästa text
< Föregående

Lena Staaf VIP