Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Min storbildsskärm

När vi ändå nu står här vid avgrunden
Tänkte jag visa dig en sak
Så jag slår på storbildsskärmen
Och låter flödet fylla den
Video för video
Gör den sig komplett
Min storbildsskärm
Där jag har mina vänner så nära
Enbart ett tunt glas från äkta kontakt
Så nära
Jag kan höra hur de rör sig
På andra sidan
Men jag nöjer mig med videorna:

En av de visar en pojke
Som fastnar mitt i spiralen
Han har hamnat på glid
Förlorat allt vett
Är omgiven av en växande betongdjungel
Men när han ser
Att han spottar rödsvart igen
Tänker han att han ändå gjort rätt

En annan visar en flicka
Som bjöds in till en fest långt bort från stan
Hon brukar ha svårt för att prata
Men det ska ändras på nu
Spyr ut en veckas framsteg på gräsmattan
Och alla kollar på med små flin
Medan kvällssolen avger sina sista diffusa strålar
På ett skal av en som var

En tredje video
Ska precis spelas upp
När vindarna tar till i styrka och välter
Min storbildsskärm
Närkontakten reduceras till sladdar och glassplitter
Och alla mina vänner försvinner
Förutom du
Men i mörkret är det du och jag
Som lyser upp vår natt







Fri vers (Fri form) av Denfalskapoeten18 VIP
Läst 41 gånger
Publicerad 2023-06-01 20:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Denfalskapoeten18
Denfalskapoeten18 VIP