Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Melodi: Äppelbo gånglåt


Visa till Äppelbo gånglåt

Jag vandrar en landsväg här

Vill du följa mig med här på vandringens färd?

Här på vägarnas grus

Under ekarnas sus

Bli min vandrande sommardagsbrud!

 

Vi vandrar, vi vandrar på

Och blir vägen för lång kan vi vila vi två

I ett dike intill

Ibland ljuv kamomill

Vi kan vandra som så om du vill

 

Och blir det inte vi två

Blir vandringen trist och jag sörjer, jo visst

Plockar liljekonvalj

Den blir fin som detalj

När jag suckar på vägarnas damm

 

Och blir det inte vi två

Jag trallar och vandrar och sjunger ändå

Här på vägen och fort

Flyr då tiden nog bort

Jag går på i syrenernas doft

 




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Roggebogge VIP
Läst 78 gånger
Publicerad 2023-06-09 16:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Roggebogge
Roggebogge VIP