Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En kväll på Rosendal

Solgass och vågskvalp
här ute på Djurgårn
lägger sig doften
av ölfylla och cigg
men jag glider nykter
på grabbens BMX
parkerar under eken
och knallar in
hinner precis sänka
en biffmacka med chili
innan Thåström går på
här står vi sen,
tillsammans i grönskan
alla övervintrade postpunkare,
anarkister och dreadheads
här finns damen
med gröna strumporna
och röda håret,
här finns punkbruden
som bytt tuppkammen
mot blommig klänning
här finns jag,
ett medelålders
heavy metal kid
med Ebbatischa
och pilotglajor
alla är vi remixer
av vårt sexti, sjutti, åttital
vi stinker Pellefant
Staffan Westerberg
och Bagen,
alla är vi lika
förlorade i kriget
mot oss själva
vi har mognat
i den insikten
såpass mycket att ingen
orkar röja vid kravallet,
ingen orkar gå i moshpit
fast du Pimme,
du kan ändå visa
vilka vi har varit,
vart vi ska
alla lyssnar när du pekar
så länge som du pekar
ska rymdimperiet
alltid segra




Fri vers (Prosapoesi) av Lustverket VIP
Läst 87 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2023-06-18 18:47



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Det här med att gifta ihop dåtid och nutid i en och samma dikt har du sen länge varit bäst i klassen på. Så skicklig med målandet av bilder att jag inte ser penseldragen, utan bara sveps in i lokalen och vidare tillbaka till gymnasiet.
2023-06-20

  Olof Lagerhorn VIP
En mycket fint fångad stämningsbild;
då och nu, i ett.
2023-06-19

  Respons VIP
Det är lätt att följa att med till denna speciella miljö bland glajjor och tishar. Fattar det mesta utom vem Pimme är.
2023-06-19
  > Nästa text
< Föregående

Lustverket
Lustverket VIP