Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Prestigen och skammen kommer i vägen.


Ånger


Att kunna göra det onda
tycks ofta alltför lätt
Att sedan allt plötsligt ångra
tycks likaså det vara lätt

Men att erkänna det tycks svårt

Att visa sitt sämsta ansikte
förlöser kanske för stunden
Att sedan söka måla över det
kan verka förlösande också

Åtminstone i fantasin

Att i en sekund lysa ansiktet
begrunda sig själv i ljuset
skall inte blända betraktaren
om blott lampan är en insikt

Den egna

Lusten att bekänna
synes dock mer fjärran än så
Där är så många villkor i vägen
som envist kräver att bli uppfyllda

att den kanske inte är möjlig

Alla torde vi förstå, att
ett ansikte som målats om
är och förblir
ett nytt.



13/6 2023




Fri vers (Fri form) av Lena Söderkvist VIP
Läst 69 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-06-17 14:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lena Söderkvist VIP