Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om en vissnad balkong


Vissnat bort

Något har jag gjort fel.
Naturens straff är stenhårt.
Ett sällan skådat självmord.
En frispråkig naturkraft.

Bladen borta med vinden
Grenarna spröda, torra
Färdiga att brista vid första bästa högtryck.

Roten, stammen hålls knappt kvar
Räddade av tyngdkraften.

Jag. Begravningsentreprenören väntar på pensionen
Pengar till liksäckar. fröpåsar
och gravölen från Mariestad.

Till sist en regndans på balkongen
Stigfinnaren, hans varg och månen får stå för sången




Fri vers (Fri form) av Göran Ording
Läst 34 gånger
Publicerad 2023-06-17 18:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Göran Ording

Senast publicerade
Vissnat bort
* Se alla