Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En officer och en gentleman

Vad var det vi skrek till varann
när vi sprang i samlad trupp
där på stranden
för att stärka oss krigare?

Det var något om napalm
Det var något om att bränna barn
Det var något om gravida kvinnor
Det var något om att bränna byar

Döda döda döda
Inte tänka tänka tänka
Lära sig flyga det där planet
Lära sig att fälla de där bomberna

Jag förstår ordet officer
men inte gentleman
Det får bli man
för gentle betyder
mjuk och snäll

De orden
tillhör en annan tid
en annan värld

De orden luktar mamma
De orden smakar trygghet
De orden vaggar mig till sömns

De orden
är minnen från den tid
då jag höll på att utvecklas
till att bli en människa




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 61 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-06-18 05:52



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Intressant reflektion. Ordet stämmer inte, kanske för att det var med i den där filmtiteln, men jag tror att det är ett missbrukat och missförstått ord helt allmänt. För mig är en gentleman någon som är trevlig och artig framför allt mot damer. Fast jag är nog en smula mossig.
2023-06-18

  Blomma-Stjärna VIP
ja, bra, för om världen ska bli den trygga plats där vi kan utvecklas till människor/kvinniskor behöver den inga officerare men väldigt många gentlemän/kvinns !
2023-06-18
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP