Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Parnassos Heliga Hjärta


Nere på jorden

Det dras slutsatser och tycks till om ditten och datten

Fast en människa förnekar andra att dricka eget vatten

Är man törstig ska man kunna få dricka vatten

Utan att bli kallad för mupp eller katten

Att peka ut en människa för att vara egoist

Har blivit ett sätt att skaffa sig egen makt frist

Den egna självförträffligheten har hamnat

Högt i kurs hos den som i cynismer famlat

Om man inte motsvarar några höga ambitioner

Får man stå med fötterna nere på jorden i sanktioner

Inskränktheten har i kommentarer plats fått

Och givit utrymme för högmodets bisarra lott

Släpps allmogen i hybris fram och opinionen vända

Räkna med att public service rapporterar vad som hända

En del människor anser att vårt land är förstört

Och de tycker sig tro vad det beror på för det har de hört

Från människor som i ansvar detta begåvade spel pådriver

Vi som vill leva i lugn och ro detta på själen utan hänsyn river

Sedan kommer kvällen och en ny dag nalkas oss

Valet är fritt att kämpa på i mångtydighet utan att slåss

 

Taleptox Skrev

Den 20230618

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 42 gånger
Publicerad 2023-06-18 09:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP