Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Masugnen

Jag tänkte på masugnen
hur den hotfullt tornade upp sig
mot en himmel som aldrig brytt sig
och hur viktig den var
när vi var barn
Alla teckningar vi gjorde
Alla lekar vi lekte
Hur vi dyrkade den
Och bakom malmsotiga dörrar
bodde alla vi barn vars fäder
gav sina liv till masugnen
för att vi skulle få leva våra

Och jag tänkte på en annan grej
På mitt hjärta
som aldrig fått säga sitt
och som protesterat
och sagt åt mig
när nog får vara nog
Och jag tänkte på
hur allting hör ihop

Jag brukar studera den ibland
Masugnen
Svaren döljer sig därinne nånstans
bland väderbitna män och kvinnor
som håller staden vid liv
Dom är hjältar förstås
Och kanske var det dom
vi dyrkade egentligen




Fri vers av Datsuk VIP
Läst 93 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-06-22 15:35



Bookmark and Share


  Lustverket VIP
Bra igen.

Kommer att tänka på Rob Halfords biografi. Alla farsor i metallindustrin, bland annat hans. Den sanna heavy metalen, åtminstone hade inte heavy metal varit heavy metal utan den.
2023-07-19

  Larz Gustafsson VIP
"Mitt hjärta är hett som en masugn och kallt som ett fattighus" (Ferlin)
2023-06-22
  > Nästa text
< Föregående

Datsuk
Datsuk VIP