Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skriven till en vän i nöd några veckor innan denne tyvärr valde att avsluta sitt liv. Han tyckte mycket om den.


Hur...

Vad ska man göra och var ska man simma
när man drunknar i ångestens älv?
Vart ska man fly denna sena timma
när man egentligen flyr från sig själv?

Hur ska man orka när man ingenting orkar
och trötthet är allt som man minns?
Hur torkar man tårar som aldrig torkar,
eller tårar som inte ens finns?

Hur ska man vilja när viljan är borta
och ledan är allt som finns kvar?
Hur ska man skilja det långa från korta
när världen har slut på svar?

Hur ska man önska när önskan är grumlig
och borta är allt som var tryggt?
Hur ska man skapa när handen är fumlig
och tankarna ständigt på flykt?

Vem ska man fråga och hur ska man vinna
när man inte ens vet om man kan?
Hur ska man våga och var kan man finna
den låga som en gång brann?




Bunden vers (Rim) av Förre VIP
Läst 62 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-06-23 01:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Förre VIP