Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
När du funderar över din plats i livet.


Sönderrivet

Du har förlorat din mening i livet
och tvivlar på spegelns bild.
Du har förlorat det starka drivet
du hade som ung och vild.

När försvann din mening i livet,
när högg den sin dolk i din rygg?
Var det dagen du tog den för givet
och började känna dig trygg?

Var försvann din mening i livet,
på jobbets gråtrista golv?
Var det långt där in i arkivet
vid sektion Z, vid hylla tolv?

Hur försvann din mening i livet,
tog den en annan dörr?
Kunde du hejdat den mitt i klivet
med löften om kärlek från förr?

Vart flydde din mening i livet,
till avgrundens mörka rand?
Till ett manus som aldrig blev skrivet
eller långt bort till fjärran land?

Du har förlorat din mening i livet
men drömmarna lever än.
För allt som blir sönderrivet
kan alltid bli helt igen.




Bunden vers (Rim) av Förre VIP
Läst 57 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-06-23 01:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Förre VIP