Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett inlägg i debatten om hur kvinnor och flickor behandlas i många delar av världen.


Flickorna i Kabul

Varför ler inte flickorna I Kabul?
Varför visar de ej sina vackra ansikten?
Varför gråter deras mödrar när de föds?
Flickorna i Kabul är inte flickor.
De är varor likt opium och ammunition.

Varför ler inte flickorna i Kabul?
I landet med den svarta marken,
det röda blodet, det gröna islam?
Vid foten av Hindukush.
Varför flyr inte flickorna i Kabul,
via sidenvägen, över bergen,
genom Khyberpasset?

Flickorna I Kabul flyr inte,
för de vet att flickorna
på andra sidan berget,
heller aldrig ler.




Fri vers (Fri form) av Förre VIP
Läst 71 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-06-23 15:08



Bookmark and Share


  SatansSon VIP
den sötaste flickan jag såg i år var med sin familj flykting från afghanistan. skandal om de inte får stanna.
2023-06-23
  > Nästa text
< Föregående

Förre VIP