Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Satiriska Hybrider


Om motsatser förenar?

Du är en ödmjuk människa

Som jag kommer i kontakt med

Och jag frågar ”har vi träffats någon gång?”

”Det har vi aldrig gjort och det kommer vi aldrig att göra”

Säger du till mig med visst förakt

Sedan ändrar du dig och vi bestämmer träff

Det vill du göra enbart för att

Ges möjlighet att berätta hur dum, förlegad

och betydelselös Du tycker att jag är

En känsla av att ha dåligt samvete infinner sig

Jag oroas för att inte motsvara

dina högtflygande ambitioner

I högmod avfärdar du envist

Mina ansatser att leverera på djupet

Du bekymras över att jag ska

Åstadkomma något du inte förstår

Ytligt seglar du sedan förbi på gatan

Utan att ta notis av att jag sitter där

I djupet av min själ

Tror jag inte på övermänniskan

Du förhalar tiden och värnar

Om barn och ungdomars säkerhet

Du har mest din karriär och framtid i åtanke

Jag ser mer till hänsyn åt äldre människors

Välfärd och välmående i livets slutskede

De som varit med och byggt detta land

Unga som gamla får sin beskärda del av oss

Om motsatser förenar oss förståss

Våra motsatser förenar oss i tillvarons sken

Vad händer om vi går skilda vägar?

När du gör ett karriärsbyte genom lycksökeri

Och jag sitter kvar på min beskärda plats

 

Taleptox Skrev

Den 20230626

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 75 gånger
Publicerad 2023-06-26 11:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP