Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kontroll

Gränser, lätta att uppställa är de,
men hålla dem är icke lika lätt.

Vissa föredra leva, axel mot axel,
i omkretsen av likasinnade.

Andra bosätter sig bland snöflingor,
eller flaxar bland solens varma strålar.

Inbillad trygghet framträder
där gränser sätts av panikens boningar.

Bortom, där utanför, ligger faran,
att vara sårbar och förgänglig.

Att skapa segel eller skydd mot vind
är två sidor av samma mynt.

Myntet kan du likväl kasta
varenda dag och följa.

Tron på kontroll är en illusion,
och avger blott olycklig lycka.




Fri vers (Fri form) av Linil VIP
Läst 58 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-07-01 10:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Linil
Linil VIP