Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Humlans sång

Jag pratade
med en humla häromdan,
på en fotbollsplan
av grus, hon sa
du är inte alls
en ensam själ
som lever, föds
och återföds
du är ju som jag,
ett litet surr
i samma själsfält
som oss andra,
där några flyger
andra hummar
några vakar,
andra slumrar
men alla är vi,
alla är vi här
resanden på själens
vida landskap,
resanden som
landat här.




Bunden vers (Rim) av Lustverket VIP
Läst 88 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2023-07-19 17:51



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Denna dikt både tröstar mig och tar mig till den svarta solen på en och samma gång. Den är mästerlig. Känns som att det var ett tag sen jag påpekade att du skriver poesi i en högre division. Du får det att se ut som att det är lätt att leverera så här. Som att du bara knixar ihop förstklassig lyrik halvt i sömnen. Dikt som zumzumhummar ut lätt och somrigt som humlesurr.
2023-07-25

    ej medlem längre
Zum zum zum hum hum!
2023-07-19
  > Nästa text
< Föregående

Lustverket
Lustverket VIP