Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
20 juni 2023


Djävulens heltidsjobb

Kraften vi kallar
Djävulen
har ett heltidsjobb

och det är att ständigt
separera dig från insikten

om att du inte är
den du tror att du är.

Du är den som är här
när tanken inte pekar dig
någon annanstans.

Du är redan här nu,
sedan kommer tanken
och drar dig in
i nät av lögner.

Satan är en fiskare
och kroken är en tanke
som drar dig till Djävulens hov.

Fylld av alla världens lögner
sprattlar själen i sanden
och kippar efter ren luft.

Tanken kan säga vad den vill
och du går på lögnen om du inte
är förankrad i det jag

som inte har nappat
på tankekroken.

När du är förankrad
ser du Djävulen kasta ut
alla möjliga drag i vattnet.

Du ser och vet vem du är
och ser Satan försöka
sköta sitt jobb.




Fri vers av KPJ Sundquist VIP
Läst 60 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-07-25 11:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

KPJ Sundquist VIP