Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"Den här fågeln kommer snart att vara i vår himmel", skriver en talesman för Zimbabwes regering, Nick Mangwana, på Twitter.


"Den här fågeln kommer snart att vara i vår himmel"

 "Hans excellens president Putin har erbjudit en presidenthelikopter till hans excellens president Emmerson Dambudzo Mnangagwa", meddelade Zimbabwes informationsministerium på sociala medier på torsdagen.

-Zimbabwes ledare är föremål för sanktioner som införts av USA och Europeiska unionen (EU) mot korruption och kränkningar av mänskliga rättigheter.

-"Offren för sanktioner måste samarbeta", sa Emmerson Mnangagwa framför helikoptern i en video som släppts av underrättelseministeriet.

Ministeriet publicerade bilder där Emmerson Mnangagwa går ner för helikopterns trappsteg och sätter sig i kabinen, vid ett bord där det fanns glas vitt vin och en skål med frukt.

Vladimir Putin utnämnde på torsdagen Zimbabwe bland sex afrikanska länder som ska ta emot spannmål från Ryssland "gratis" efter att Kreml drog sig ur Istanbulavtalet från juli 2022 som tillät transitering av ukrainsk spannmål till Svarta havet.

 

- Varför riskerar Sydafrika sin relation med USA och EU? Det föga överraskande svaret: för pengarna.

 

Sursa: CNN

Etichete: ,




Övriga genrer (Essä/Recension) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 82 gånger
Publicerad 2023-07-29 14:44



Bookmark and Share


  Federico Romano
En bra fråga som mycket annat.
2023-07-29
  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP