Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du som


Du som hatar negrer,
ta ett snack med den del av dig som är neger

Du som förföljer judar,
må du alltid höra Bob Dylan i ditt vänstra öra,
mumlet vid Klagomuren i ditt högra

Du som stjäl samernas renbetesmarker,
gå bort dig på myrarna, ovetande om sejtarna

Du som irriterar dig på gamlas långsamhet,
möt din framtida stappelstolle på servicehusets linoleum

Du som inte tål barnskrik,
sätt dig att meditera en livstid i sandlådan

Du som kliver på skalbaggar,
gå ut och lägg dig på motorvägen

Du som hungrar och törstar efter rättfärdighet,
behandla någon bra

Du som gör allt för pengar,
låt skiten växa inom dig,
tills du dör av förstoppning

Du som ogillar svenskar,
ta en kopp kaffe med en

Du som ringaktar dig sjäv,
se dig med dens ögon som älskar dig,
tills du åtminstone når acceptans




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 134 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-08-04 13:36



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Provocerande skrivelse
Som får läsaren att
tänka till. Jorden
runt och sedan
avslutas i den
rent enskilda
individen



2023-08-04
  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP