Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

kontoret

knackade på dörren
det var tyst därinne
tryckte till slut ned handtaget
och öppnade försiktigt
då jag kikade in såg jag henne
hon satt stilla som en sfinx
på stolen
trodde hon sov
men ögonen var öppna
lamporna på kontoret avslöjade
med skärpa varje detalj
stängde först dörren bakom mig
tog av mig skorna och tassade fram
för inte störa

såg andetagen och filmen som spelades därinne
hämtade en stol från det lilla bordet, rätade till duken
jag skrynklat till och lyfte stolen, den var rosenträ
och tyget på sitsen var nytt
ställde ned stolen harklade mig då jag satte mig
med ansiktet vänt mot henne - inget hände
hon var fullt upptagen med att se filmen,
ögonen var uppspärrade
den vita glaskroppen gick att se runt hennes pupill

jag såg in i henne ögon och vi delade skärm hon och jag
efter en halvtimme började jag bli trött i fötterna
och fotsulorna brände som eld efter vandringen
över Saharas öken
jag reste mig med en rysning och tittade på henne
hon satt som hypnotiserad, fortsatte titta på filmen
då såg jag hennes fötter...tårna var krampaktigt krökta
och en pöl vätska omringade dem
munnen blev torr. klentrogen drog fram
en näsduk och torkade bort vätskan...
näsduken var röd av blod!
kramade ihop den till en boll, gav kvinnan
en örfil för hon skulle vakna
då slocknade ljuset på kontoret
och rummet blev svart






Prosa (Kortnovell) av morgonstjärna VIP
Läst 79 gånger
Publicerad 2023-08-05 14:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP