Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Eget foto


Esther och staden

Hon tar en morgonpromenad. En ljummen fläkt doftar av ros och nattfukt. Hon rör sig tyst som om hon inte vill ge sig till känna. Hennes skor känns perfekta. Vid ett övergångsställe blir hon stående en stund innan hon väljer håll. Hon går över, och möter en backe med en lutning som känns. Det doftar av nybakat bröd i staden som så smått börjar vakna. Hon älskar pulsen i att ensam möta den. Ljuden börjar tillta från de invånare som vaknat till en ny dag. Men ännu en stund står den nya dagen bara på tröskeln.

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Elaine.S VIP
Läst 103 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2023-08-06 10:36



Bookmark and Share


  animan VIP
Det är något speciellt med Esther, hon känns på något sätt självklar.
2023-08-06

    Lena Staaf VIP
Fint fångad känsla av staden och morgonen.
2023-08-06

  Larz Gustafsson VIP
Härligt!
Som i Nynningens låt "Äntligen en ny dag!"


2023-08-06
  > Nästa text
< Föregående

Elaine.S
Elaine.S VIP