Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Eget foto


Esther och tankarna


Dagen bjuder på ett mellanväder,
inte varmt och inte kallt. Solen går
att ana men endast korta stunder.

Hon sitter på en bryggkant och dinglar
med benen. De ljusblå skorna tog hon
av för en stund sedan när hon inte kunde
motstå att låta de varma fötterna möta vattnet.
En sval känsla som först var alldeles för kall.

Hennes sinne matchar vädret,
inte glad men inte heller ledsen.
Lyckan går att ana men endast
korta stunder.

Hon är med all säkerhet tacksam för livet,
det råder inga tvivel om det men hon hamnar
ibland i bryderier. Det är inget som skrämmer
henne, hon behöver bara en stund innan hon
tar sig tillbaka.

Himlen blir molnfri och tillåter det saltiga glittret
att samla sig runt hennes fötter och medan hon
betraktar detta så kommer kommer hon tillbaka.
Sträcker ut sina fötter längs bryggan för att torka.
Hon känner sig hungrig, efter en annan stund och
på något att äta.

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Elaine.S VIP
Läst 92 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2023-08-10 06:22



Bookmark and Share


  Gunnar Hilén VIP
Sommar och nakna kvinnofötter.....mmmmmm.
2023-08-14

  animan VIP
Någon som sitter på en brygga med fötterna dinglande i vattnet - det känns väl idylliskt, men riktigt så enkelt är det nog ändå inte. Tycker om hur naturen blir en fond, eller till och med tar del i Esthers varande/frånvarande.
2023-08-10

  Larz Gustafsson VIP
Just detta med att behöva en stund innan man tar sig tillbaka kan jag relatera till.
Och då måste man få vara i fred. I synnerhet om man är HSP.
2023-08-10

  Mats Edin VIP
Skimrande fina strofer
2023-08-10
  > Nästa text
< Föregående

Elaine.S
Elaine.S VIP