Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Eget foto


Esther och dofterna

 

Hon har väntat på dagen, hon har vårdat frön.
Så i en ljum tidig gryning sitter hon alldeles
hänförd och stilla medan doften rör sig precis
som den vill. En fjäril landar inför hennes blick
och just där och då blir stunden magisk.
Hon andas tyst och samlar sig. Hon vet vad hon vill.
Det tar emot men hon gör det ändå, med ömhet. 
Lugnt och ödmjukt bryter hon en luktärt och ännu
några fler från sitt ursprung. Hon böjer sitt huvud
och låter doften berusa hela hennes sinne.
En färgglad bukett av rena rama välmåendet…
och som hon har längtat.

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Elaine.S VIP
Läst 72 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2023-08-11 08:08



Bookmark and Share


  Monika A Mirsch VIP
Den förtrollande doften i orden!
2023-08-12

    Lena Staaf VIP
Stilla begrundan. Just dofter kan verkligen locka fram en specifik sinnesstämning.
2023-08-11

  animan VIP
I det lilla finns det stora …
2023-08-11

  Larz Gustafsson VIP
Kan man betrakta en sådan sak som ett glädjeämne är man rik.
2023-08-11
  > Nästa text
< Föregående

Elaine.S
Elaine.S VIP