Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Klargöranden

Stress är inte att ha mycket att göra.
Eller att ha bråttom. Stress är biokemiska reaktioner.
Det finns människor i helt vanlig svensk vardag som har
högre stressnivåer än soldater i krig. Utbrändhet är inte att leka med. I värsta fall kan folk få livslånga men av utbrändhet.

Ångest är inte svårigheter med att välja tröja.
Ångest är kallsvett, krypande dödsnoja.

Depression är inte att ha tråkigt en tisdagseftermiddag för att det regnar. Inte heller är det att vara vanligt ledsen för att ett husdjur kolavippat eller för att nån gjort slut. Depression är ett allvarligt kliniskt tillstånd där en del tar livet av sig och som fordrar behandling.

Mobbing är inte skämtsamhet kamrater emellan.
Inte heller allmän otrevlighet eller två som träter.
En individ kan heller inte mobba en grupp. Mobbing kommer ur mobb, dvs pack, pöbel. Mobbing är gruppens systematiska förtryck och trakasserande av enskild individ. Mobbing är en fråga om gruppdynamik.

Slarva inte med orden.
Använd dom inte där de inte hör hemma.
Huruvida det skulle vara progressivt eller språklig förnyelse att hitta på nya betydelser är jag idel öra.




Övriga genrer (Essä/Recension) av rostspik VIP
Läst 128 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2023-08-11 15:34



Bookmark and Share


  Koloristen
Frigörande klargöranden.
2023-08-11

  Larz Gustafsson VIP
Min fru är utbränd.
Hon blev det på sin arbetsplats.
Ett märkligt tillstånd.
Känner även till en impressario, som blev utbränd två gånger.

Men döden är som IKEA en tisdagseftermiddag, som Lundell skrev.

Minns du skivan "Mob Rules"?

Leve Språkförsvaret under ledning av ordförande Per-Åke Lindblom!
2023-08-11
  > Nästa text
< Föregående

rostspik
rostspik VIP