Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Underfundiga Dikter


En Uppenbarelse

Han kände sig rånad på sin själ

Kvar fanns ingenting av den

Bara en massa tomhet

Andra hade analyserat och konfronterat

Hans själ tusentals gånger

Intensiva studier av människan hade lett till

Att hans själ körts ner i botten

Av en avgrund utan slut

Ett virr varr av tankar fyllde hans själ

Tankar som bara snurrade runt runt

Mellan hjärnlobernas yttre kanter

En del av oss har haft en svår barndom

Men inte han!? Hans hade varit lycklig och trygg

Han hade glömt sin lyckliga och trygga barndom

Han mindes knappt inte ens

Vad han gjort dagen före

Om han varit och handlat mat

Eller vad han tänkt för tankar igår

Han led av denna minnesförlust

”Men leva är att lida en smula då och då”

Tänkte han i sin tomhet

Hans ångest hade börjat tillta svåra proportioner

Andra människor ägnade sig åt ständiga utfrågningar

Pressade honom på sanning och krävde avbön!

"Vi vet inte var vi har dig" sa dom till honom

Han hade börjat ta avstånd från verkligheten

Och klivit in i en svårartad ångest och drömzon

”Bry dig inte om det” sa hans hustru

När han beklagade sig inför henne

En vacker dag när solen sken

Och han fyllt 40 år och genomlidit

En kris och ett personligt trauma

Nåddes han av en uppenbarelse

Och han mötte Jesus Kristus i en kyrka

och blev troende och frälst

Och så slutade hans dagar frälst i ett evigt liv!

 

Taleptox Skrev

Den 20230813

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 66 gånger
Publicerad 2023-08-13 08:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP