Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(efter spoken word sommarkursen skurup tjugotjugotre; dikt 11)


ai

idag
går jag till minneslunden
där jag grävt ner
all mina döda dikter
ställer mig barfota
mitt på de multnade raderna
känner
hur ord för ord själavandrar
in genom fotsulorna
hankar sig
typiska airörelser
vi pratar tretåig sengångare
bradypus tridactylus
ej något artificiellt
hankar sig
uppför skelettet
allt kräver det tålamod
så jag tänker mig mina musklar
till yoghurt
rinnande samma väg
nerför dock
så aiorna
blir alldeles gäggiga vita
jag står där den stunden det tar
tills det knoppar ut nya verser
ur fingertopparna
öronen ögonen näsa mun
förgrenar kvistar sig
allsköns grönska
snart ock i blom
ett hav av
vita små blad
fullklottrade med poesi
vissnande verser
snöar med vinden
lekfullt
åt vart den vill
av och an plockas ett blad
läses tyst
framkallar allteftersom
leenden
ledsna blickar
nyfiken förundran




Fri vers av christian hüls VIP
Läst 106 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-08-22 15:18



Bookmark and Share


  christian hüls VIP
Så spännande Respons!

jag Ville ju leda bort helt från AI:

"Död åt AI
Länge leve ai (tretåig sengångare, i all sin långsamhet)!"

Men så klart skriver en AI eller ai, får en skylla sig själv när en enbart förväntar sig sengångenhet i kommentarerna.

Och visst kan jag till full instämma och är mycket tacksam för det du skriver, @Respons!
2023-08-23

  Respons VIP
I ljuset av AI:s kalla döda ögon tvingas människan till minneslundar för att skapa liv i döda dikter. Vägen till mänsklighet liv och grönska blir allt längre. Jag läser dikten som ett hopp om mänsklighet bortom den kalla logikens fyrkanter.
2023-08-23
  > Nästa text
< Föregående

christian hüls
christian hüls VIP