Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Underfundiga Dikter


Det mullrar vid horisonten

Krigets inferno mullrar långt borta

Vid horisonten ses röken stiga

Från sönderbombade hem

I en distans från det civila livet

Kanoner avger en plågsam rök

Granater och bomber faller

Mot civila mål utan försvar

En gammal dam svär åt ledarna

Som befallt detta anfall

”Hoppas han skiter på sig”

Säger en äldre man till en journalist

De soldater som dött som vet om

Att de samarbetat med makten

Som stridit blint för landets heder och ära

Undgår att ställas till svars

En ledare sitter i sin bunker

Långt borta och fattar beslut

Och hävdar att han utsatts för

En informations komplott

Och blivit lurad av media

Med maktens hjälp fattas beslut

Mot civila och privatpersoner

För att avdemonisera deras mörka sidor

Sjukdomsförklaring av oskyldiga civila

En värld träder fram i sin absurditet!!

Ett galenskapande som gått över gränsen

Obegripligheter händer i denna värld

De som är på flykt till annat land

Kan inte återvända ännu

Då faran ej är över

Förskingrad fred lyser över

Deras frånvarande frihet och liv

 

Taleptox Skrev

Den 20230824

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 93 gånger
Publicerad 2023-08-24 14:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP