Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Stafettdikt. Fick orden härskade besviken och fiskespö från Cikoria Blå. Vidarebefordrar tre nya ord till TrollTörnTrappan.


Fiskelycka

Tystnaden härskar över sjön

Gäddorna lurar i vassen

Abborrarna glor på fiskaren

som glor på sitt fiskespö

Vem gör vem besviken?




Bunden vers (Annat versmått) av Respons VIP
Läst 99 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2023-08-25 00:16



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Vakna blickars rundgång, här gäller att hålla koll. Vem vinner, vem förlorar. Låter som en vanlig svensk arbetsplats eller ett casino. Ändå ser man figurerna som det handlar om här tydligt framför sig. Frågan i den sista strofen kräver eftertanke.
2023-08-26

  Gunwale VIP
Kom att tänka på hur två katter kan ligga och stirra på varandra länge …
Där vet man inte heller vem som är (mest) besviken/oroad/otålig, eller om man bara tolkar in sånt…
2023-08-25

  TrollTörnTrappan VIP
Låter litegrann som en scen ur något krig (mellan människor). När en stackars fiende sprattlar på kroken, blir man knappast lycklig. Blott då presidenten eller högste amiralen har blivit infångad, kan man få frid och hysa glädje?!?
2023-08-25

    ej medlem längre
Tänkvärt (även på land!).
2023-08-25
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP