Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Underfundiga Dikter


Utan anknytning

Samtal utan anknytning till vardagen

”Världen har blivit galen” säger en kvinna

”Allt ont ni gjort mot oss” säger en

Oskuldsfull man och pekar ut andra

För att vara dåliga och sjuka

”Vi gör bedömningen att det är olämpligt

Med motstånd och att ha

Anpassnings svårigheter till andra” säger en man

”Jag vägrar anpassa mig till sånt” säger

En annan man som gör motstånd

En kvinna längtar efter att ha makt

Över andra människors liv och identitet

Och söker upp andra för att konfrontera

Dem med sin egen maktmedicin

Utan anknytning söks det kopplingar

Till ett konspirationstänkande mellan människor

Ett orsakstänkande tar vid och pekar

Ut människor som orsak till det som händer

Förut var det Gud som var centrum

För världens händelser och skapelse

Numera är det i spåret av sekularisering

Människan och naturen som får stå i fokus och centrum

”Jag har inte hittat på det här” säger en man

Som anser sig vara oskyldig till det som händer

”Fiktiva filmer bygger på sanning” tror en kvinna

Som lever sig in i filmers budskap

Bildligt tänkande har blivit vanligare än förut

Med anledning av allt tittande på tv och bildskärm

Någon anser att livet var bättre förut

Och att tillvaron blivit farligare numera

”Människor dör. Hur vågar ni????” säger en kvinna

Som inte kan acceptera utvecklingen

En meningsfull vardag eftersöks och pockar på

Livet går vidare mot nya händelser!

 

Taleptox Skrev

Den 20230824

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 73 gånger
Publicerad 2023-08-25 07:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP