Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

än fler nollor

människans största bedrift
kunde det vara
att räkna med nollan
trots att en nolla i sig
inte är värd någonting

för cirka tvåtusen år sedan
använde mayafolket
en nolla per tjugo tal
för cirka tusen år sedan
förekom nollan även vid medelhavet
oftare än var tionde tal
nu
används mest bara ettor och nollor
bägge till cirka femtio procent

fortsätter vi i den takten
just åt det hållet
om hur många år
är nästintill allt bara nollor

ändå ges utrymmet mest
åt ett fåtal ihärdigt sturska ettor
så klart ståtar de var
jo längst fram
nollorna runda och goa
tysta i leden där bakom

vad
om snart nollorna
plattar till ettorna
äntligen börjar rulla
tills ettorna hittar sig själva
allralängst bak
där bör de då städa bort
skiten de skapat
visst vore det minst sagt på tiden




Fri vers (Fri form) av christian hüls VIP
Läst 94 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-08-28 21:53



Bookmark and Share


  Lyrik
Ganska filosofiskt
2023-09-19

    Ohemulen VIP
:-) Ja fram för nollorna :-)
2023-08-28
  > Nästa text
< Föregående

christian hüls
christian hüls VIP