Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

i Homo sapiens toalettstolsgulager


Vi är obefintliga

Se innanmätets snabbmatsmagsäckar refluxera,
känn inälvornas giftigt ringlande ormigheter,
hör magmunnarna smacka syrligt,
svettens lakvatten väsa klafsigt mellan otympliga skinkor
vid prematura sädesavgångar i hemkommunerna;
lyss till troskyldigt bestänkta arslens blodiga skitkorvsplask
i Solsjenitsynskt cancerkliniska toalettstolsgulager

Följ knivkastets välbetalda kirurgdervisher i Bangalore,
i giftormstarmarnas avlidaralaper,
eller i Kurskpapyrossernas rökverkslungor
i Brezjnevs sovjeter,
långt ut i korslagda synfält i Stalins kornbod

Följ landsortspolisernas lågavlönade rotande
i spruckna kraschkadaver
vid frontalkrockarnas mötesplatser;
karosser och kroppar
i det slutligt avidentifierande cyborgäktenskapet
mellan människa och maskin, nermalt i dikeskanten
i Mårdsel och Vallentuna

Var är du? Jag? Ingenstans!

Bilderna, tankarna: Ilningar av hormoner,
elektriska ålningar,
blixtbilder och blodbölder
i ett otydligt synaptiskt ingenstans;
jaget en mardröm i köttet;
en påstridig, autoimmun maktutövning
klädd i hudkostym,
vaggande till graven med huvudet fullt av griller,
kvantfysik och rymdstationer till trots:

Obefintlighetens vargmånat elektriska fantomer




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 91 gånger
Publicerad 2023-08-29 11:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP