Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
4 augusti 2023


Leken i tanken

Jag kan se
mig själv

leka i tanken,

försöka hitta
den som talar.

Den pratar

men ser inte
sin egen mun,

hör inte
sitt eget tal,

utan letar överallt
förutom i sig själv.

Egot letar
men hittar

bara sig själv
i andras skuggor.

Solen är det jag
som han försummar

när han letar
efter sina jag

med blicken
mot backen.

Sedan går han
tomhänt hemåt,

tror han,

medan
solen
visar

varje steg
vart vägen leder.




Fri vers av KPJ Sundquist VIP
Läst 96 gånger
Publicerad 2023-08-30 22:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

KPJ Sundquist VIP