Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Barn på väg Eget foto


Längs en regnvåt gata

I gråskalan
fortgår dagen
Först mot kvällen
öppnar himlen upp

När två små barn
följer regnvåta
trottoaren fram

Spricker molnen
och ljuset flödar
ner mot gatan

På barnen som
skrattar och ler
och hoppar
i varje pöl de ser

På väg hem längs
den regnvåta gatan







Fri vers (Fri form) av Lottie Ålhed VIP
Läst 87 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-09-02 09:03



Bookmark and Share


  DavidM VIP
Dikten spelas upp som en filmsekvens, den uppklarnande väderleken, efter regnskyarna. Rörelse, skuggor och ljus.
2023-09-03

    Lena Staaf VIP
Barnens värld så helt annorlunda än vi vuxnas. Så fint skrivet med att himlen öppnar upp sitt ljus när barnen kommer.
2023-09-03

  Kungskobran VIP
Jag är lite så fortfarande, trampar i bland avsiktligt i en liten pöl, frusna pölar är ett måste att trampa på
2023-09-02
  > Nästa text
< Föregående

Lottie Ålhed
Lottie Ålhed VIP