Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
- folk är lätta att lura.


Det är en man i gul väst på torget,

Han går runt med en touch pad men han känns liksom lite obekväm med sin roll.
Han går avigt av och an på ett otvingat sätt försöker få folk att stanna och prata med honom.
Uppenbarligen jobbar har för antingen företag eller kommun och kör någon slags undersökning.
Det är hur han går, hur fötterna rör sig som den stora vilsenheten som han presenterar kommer ifrån.
Korta, tveksamma försiktiga rörelser åt olika håll, precis som om fötterna vore direkt kopplade till hans innre osäkerhet.
Tittar då och då nere på touch paden i vad som känns som ett försök att etablera sig och sin roll.
Att han inte bara är en vilsen medelålders man som nervöst rör sig fram och tillbaka på Akalla torg, utan att tackvare sin gula väst och touch pad är där för att utföra viktigt arbete för vem det nu är han representerar.
Grejen jag har aldrig själv sett honom när jag haft anledning att själv passera torget. Hade gärna velat fråga varför han står där?
Tycker lite synd om honom, känns som vid hans ålder så borde han hålla på med annat och ha en mer seriös anställning, och han känns fruktansvärt malplacerad. Men det är vad jag tycker när jag ser honom, vilket jag också vet att man målar som oftast på andra vad man innerst inne känner om sig själv.
Jag tittar ut på en grå dag, med katten snarkande vid sidan av mig från sin säng.
Alla vill göra någonting.
Jag står och tittar ut i intet.




Fri vers av Alexander Gustafsson
Läst 85 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-09-02 13:21



Bookmark and Share


    ej medlem längre
kommer ihåg att jag och xhyljeta pratade med en av dessa i över en timma. var berikande. inte skrev vi på nåt, men han var mindre ensam :)
2023-09-02
  > Nästa text
< Föregående

Alexander Gustafsson
Alexander Gustafsson