Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett ögonblick i kvällssolen

En allt för kort sömn-cameo senare
ringer papperskyfflarmyndigheten
för att stämma av att jag fortsatt är
en lydig jobbsökare.

Jag är inne på andra muggen kaffe,
medan äggen står på kokning.
5 fick duga istället för de vanliga åtta.
Det är dyrt att leva nu för tiden,
så det gäller att ransonera.

Jag lyssnar på thrash
(lite Sodom-låtar jag konstigt nog inte hört innan)
och funderar på gårdagen,
då jag badade med Susanne.

Det var SKITKALLT i vattnet.
Nästan så stämbanden slutade att fungera.
Efter två dopp satt vi i kvällssolen en stund och filosoferade.
Vi kom in på Yoga.
Hon visade några poser
och jag fick smutsiga tankar.
Efter en stund började hon frysa.

Vi är bara kompisar,
känns det som att hon poängterar via SMS emellanåt.
Jag trodde det var underförstått, men förtydlingen svider ändå lite.

(Det manliga egot, osv, osv...)

I STHLM hade jag en bekant som jag var lite intresserad av
och som ON/OFF verkade vara detsamma,
tills hon började varje kommunikation med:
“Hej kompis!” “Hej, vännen!”

Sen upphörde kontakten.
(Vad är poängen när man väl blivit avsexualiserad?)

Anyhoo... solen gick i moln och vi började byta om där på bryggan.
När hon tog av sig bikiniöverdelen och jag såg den nakna ryggen
ryckte det till lite i det avsomnade nedre.
Jag har inte knullat på tio år så it's only natural.
Biologins krafter är starka saker.

Jag tänkte på det resten av gårdagskvällen
innan jag svalde två Propavan
och gled in i dimman
för att skaka hand med John Blund.

Tobias Thuresson
6 September 2023




Fri vers (Fri form) av Pretto-Basker
Läst 75 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-09-06 11:13



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Då en människa tar på sig en basker, händer något, om den int redan bor i baskien, den i vilket fall genast blir poet och därmed konstnärlig. Vid avtagande av denna formliga vind, upphör genast förmågan. Så märklig är världen och verkligheten, med eller utan huvudets bonader.
2023-09-07

    ej medlem längre
det jag märkt, som också nämns skämtsamt i SCRUBS, är att tjejen vill att man ska kyssa de, om man inte gör det på 3 dagar så är man "just friends". du kanske inte har märkt när de flörtat med dig eller inte vågat ta nästa steg. inga tjejer gillar en fegis =*( (förutom bella <3)
2023-09-06
  > Nästa text
< Föregående

Pretto-Basker
Pretto-Basker