Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Du byter inte bort eller ut din själ. (Texten skrevs samt lades i utkast 2023 09 07) Själv stödröstar jag förstås, ambivalentium är bara en av de sidor en människa kan tänkas hysa.


Du byter inte bort dig själv




Du byter inte bort dig själv
när din inre kompassnål byter riktning,
personligt eller mera officiellt.

Du byter inte ut din gamla själ mot en ny,
även om du plötsligt byter kön
eller börjar rösta på ett annat parti.

Du byter inte själ som du byter kläder.
Du kommer kanske ut som en ny människa,
vilken skakar av sig täcket av gamla traditioner.

Du blir inte en ny människa
inuti dig själv
även om det yttre börjar skaffa sig skäl.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 39 gånger
Publicerad 2024-02-07 22:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP