Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag uppskattar verkligen konstruktiv kritik på mina ord och nu har jag fått det. Min dikt i ett nytt utseende som ligger i vågskålen, Jag gillar bägge versionerna och tar gärna emot era tankar.. om ni vill och känner för det.


Det är mellan havet och mig /Repris från igår


Mellan träden som ligger lite
längre fram skymtar man havet.

Vinden spelar genom naturens
instrument.

Hon bär sitt hjärta så öppet att
det slår av häpnad och spänd 
som ett segel möter hon
morgonens öppning.

Så faller allt hon står inför på plats
och precis där faller även hon.

Mellan träden som skymtar lite längre
bort går hon att ana medan hjärtats slag
ekar av liv.

---------------------------

Mellan träden
de längst fram
skymtar hon havet
Vinden spelar
naturens instrument
Hjärtat slår
häpnad
Hon bär det öppet
spänner upp sig
Med fulla segel möter hon morgonen
Allt hon står inför
faller på plats
Hon med
Mellan träden
där skymtas hon
Hjärtats slag ekar av liv




Fri vers (Fri form) av Elaine.S VIP
Läst 110 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2023-09-07 10:11



Bookmark and Share


  christian hüls VIP
Så spännande med bägge texter inunder varandra! Kul att du gjorde så Elaine!

Den nedre skrev jag. Och nej, den är för mig inte bättre eller sämre än originalet. Den är så klart mer så som jag skriver. En tredje poet skulle skriva på ett tredje sätt. Och ja, i en annan tid skriver samma poet på ett annat sätt.

jag Är mest intresserad av, vilka olika verktyg finns det för att formulera så som känns mest givande för den som skriver. Ju fler verktyg jag har tillgång till, ju lättare blir det för mig att formulera det jag vill få fram.

Med andra ord, just här i poeter.se känns det för mig extra kul med konstruktiv kritik, alternativa upplägg och förslag!

Även om jag eller den jag kommenterar hamnar i exakt samma textversion som innan, sker det nu mer berikat, mer fördjupat än innan.

Allt enligt tanken, jag vill ej vara en bra poet. jag Vill hela tiden bli en bättre och bättre poet istället. Ty vem vet vad som är just bra och varför?

Och absolut! Den första, Elaines version är en underbar dikt jag bara älskar, precis så som den är!
2023-09-09

    Lena Staaf VIP
Jag gillar också den översta varianten mest. Mjuk, lätt, lekfull med fina formuleringar. Att bära hjärtat öppet, tycker jag mycket om!
2023-09-07

    Bosseg02
... JA ??! Såhär vill jag också skriva!!!
Vilken text
2023-09-07

  animan VIP
Enligt min mening är version två en avfötrollad variant av den ursprungliga dikten, som jag alltså föredrar.
2023-09-07
  > Nästa text
< Föregående

Elaine.S
Elaine.S VIP