Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fråga på svar


Jag frågar på svar
frågar på svar

Svaren sitter sedan länge som feta Morror
i en Tove Janssonstory

Jag frågar på dem,
frågar på dem

Somliga svar får inte tillfrågas
De heter Tabu i efternamn

Jag frågar på dem,
frågar på dem

Jag hetsar dem röda i ansiktet,
hetsar dem sprickfärdiga
med frågor

Är det t.ex. klokt
att låta motsatta trafikströmmar
använda samma smala asfaltsbälte?

Eller varför anses mord på riktigt unga personer
vara en hälsoåtgärd?

Eller varför stannar inte tåget i Niemisel?

Eller varför gör sig avvikande
och icke nativitetsbefrämjande sexualitet bred?

Eller varför styr fortfarande sådana personer
som tackade nej till Beatles
och refuserade Astrid Lindgren
på Sveriges förlag?

Jag frågar på svar,
frågar på svar

Och varför inser inte statsmakterna
att de religiösa är säkerhetsrisker?

Eller varför kan inte mänskligheten
vara lite självkritisk
och se att den är en invasiv art
som bör hållas riktigt kort?

Jag frågar på svar, för helvete,
frågar på svar, för fan

Eller varför ska det inte ses som helt naturligt
och fullkomligt ok
att tycka riktigt jävla illa om sina barn,
ångra att man förfallit till att producera dem,
utesluta all kontakt med dem
och göra dem arvslösa och illamående?

Och varför i helvete skulle jag lita på en polischef
som röker;
som låter cigaretten bestämma?
Varför skulle jag inpassa mig under en cigarett?

Jag frågar på svar,
frågar på svar, för tusan jävlar,
frågar på svar!




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 64 gånger
Publicerad 2023-09-08 08:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP