Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kritik av det rena förnuftet I den senmoderna tiden


Troende men inte religiös

Ord kan vara så viktiga
Att skänka värme, omtanke och ljus
Att sprida tro, tillit och hopp
Får tillskrivas Människor
Och man kan kalla dem änglar
Och man får tacka Livet
Eller förbanna, hata och ringakta det
I sorg, skräck och vanmakt
Men inte Gud, just nu, just här
Tyvärr

För det är ett kortare ord
Och enklare
Än Universum, Existensen
Och världsalltet

Alla de funkar väl
Men de är så opersonliga

Ska jag tacka eller förbanna något
Vill jag inte att det ska vara
En livlös stol jag slagit tån i
Eller ett färgmodifierat datadiagram
av Higgs-Bosonpartiklar i CERN

Och vill jag tacka för något
Vill jag se någon i ögonen
Och le med mina in i någons

Förundran kräver inget du
Jag kan förundras precis lika mycket
Av en sinnrik maskin
Som en fjäril

Och till och med i en kyrka
Med sångtext ur Predikaren
Och gospeljazztoner från pianot
Och håret som reser sig på armarna
Och kärleksvärmen från musikerna
Som väcks hos alla oss i publiken
Och hoppet och ljuset
Så är tydligen inte gudomlighet
Rätt ord, just här, just nu

Ord kan vara så viktiga
För att föra ut budskapet
Sägs det

Och jag tror
Jag tror, jag tror
Men inte just det














Fri vers av Lejonorm VIP
Läst 183 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-09-09 00:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lejonorm
Lejonorm VIP