Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

klockan 19.00


Då jag kurade skymning
i uterummet
ser jag koltrasthonan
flyga in i växthuset
komma ut igen
hon flög riktning
äppelträdet
den sista utflugna
ingen annan förklaring
har hört hennes röst
men trodde inte ungen nära
Då ringde mobilen
den låg på laddning
det var hon med cancer
har över 38 grader feber
och är i Malmö
säger vården bryr sig inte
hon är för sjuk
sade adjö

som sitta i en båt utan åror
Alla har rätt till ett värdigt slut
undrat många gånger
hur tänker hon?
Efter åren här inser
meningslöst jaga upp mig

kan bara hoppas





Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 75 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-09-12 20:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP