Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Underfundiga Dikter


Ett ödesmättat trippelmöte

Tre personer som är i 50 års åldern

som för 25 år sedan Jobbade på samma arbetsplats

Träffar av en slump och tillfällighet en lördag

På varandra i ett gathörn på stan 25 år senare

Ingen av de tre känner först igen

De andra från förr utan att de talats vid

De har samtliga varsin ryggsäck med erfarenheter

Olika varandra Från det förflutna de bär på

Det har hänt så mycket i deras liv

De senaste 25 åren och det har skett såna

Förändringar både hos dem, men också i omvärlden

De stannar till och en av dem frågar

”Hur tänker ni? Berätta hur ni tänker

när det gäller relationer” till de andra två

Den ene menar på att han har sina

Principer för hur man bemöter och beter sig

Mot andra människor och att det är det

Som styr hur han uppfattar hur andra tänker

Den andre anser att människor tänker som de ser ut

Hans sätt att uppfatta och bedöma andra grundar sig

På estetiska omdömen utifrån andras utseende

Den tredje menar på att han uppfattar hur andra

Tänker utifrån vad de säger och gör

Det är andras ord och meningar som avgör

Hur han uppfattar hur andra tänker!

Ingen av de tre är beredd att kompromissa

Med sina egna ideal i ett möte dem emellan

Och de avviker och skiljs åt i ett gathörn

Och går åt olika håll i sina fortsatta liv

För att aldrig mer träffas igen

 

Taleptox Skrev

Den 20230918

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 78 gånger
Publicerad 2023-09-18 10:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP