Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vad kan tvingas fram?

Kan man bli tvungen till sympati?
kan man tvingas fram till acceptans?
Kan man tvingas till ett sätt att
innerligt tycka och tänka?
och ska man?
är det den enda väg att vandra,
för att tillslut hamna
i en situation där
likt en arbetsintervju
tvingas tumma på sanningen
för att överleva?




Fri vers av Alexander Gustafsson
Läst 82 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2023-09-22 12:52



Bookmark and Share


  Evelyn Falk Möller VIP
Jag undrar hur den världen skulle se ut där vi tvingades till att känna och visa sympati och acceptans för någon/något vi kanske känner avsky inför.

Att tumma på sanningen, det görs redan av olika anledningar - att tycka och tänka (innerligt eller ej) det gör vi varenda en för det är svårt/omöjligt att stänga av tankar och känslor. J, den här kommentaren är ju bevis på det liksom din mycket tankeväckande text.

2023-10-01

  DominiQueen
Viktig text. Basala frågor fint nedtecknade.

Vem vill sälja sin själ - egentligen?
2023-09-23

    Sefarge VIP
Betänkansvärd skrivelse i de
ständigt ökademotsätt
-ningarnas tidevarv? Så
tving tvång,sjung då ekorrhjulets
gnisslande svanesång,
gång på gång?
;)


2023-09-22
  > Nästa text
< Föregående

Alexander Gustafsson
Alexander Gustafsson