Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


NOBELPRISTAGAREN MED SOCIAL FOBI

Uppfostrad med sträng religiös disciplin
av en sinnessjuk far och en paranoid mor
där fostran mestadels bestod av förbud
mot att gå ut,
förbud att knyta sociala kontakter
med utomstående
och förbud mot nöjen
som betraktades som synd
för att istället lära sig ett flertal språk
och flera olika musikinstrument
utgick Elfride Jelinek 1946-
att galna föräldrar är lika normalt
som en galen värld som till viss del
kan förklara hennes sociala fobi
som hindrade henne ifrån
att själv närvara då hon tilldelades
Nobelpriset 2004
vilken hon inte heller ansåg sig vara
förtjänt av trots överväldigande
Litterära referenser.

Social fobi som allmänt ses som
ngt negativt kan ibland vara
positivt beskyddande.

*





Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 108 gånger
Publicerad 2023-09-22 16:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP