Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

rom har fallit

.
.
rom har fallit
stödet för ordning
som nutiden lärt sig att fatta

spåren i sanden
förgäves borta
som visat på forntida mönster

nu står författningen öppen
många halsar skriker
på mål och nyare ordning

poeter står med sina pennor
målare med penslar
invid generaler med kanoner

hövlighetens tider är förbi
nu står kärlekens vackra öga
stirrande mot roms förra aristokrati

som begav sig efter fallet
till venedig, amsterdam, london och new york
för att få sin vilja helt igenom

hur skall de hantera alla folk
så att friden består
jorden en plats för ljuva tankar




Fri vers (Fri form) av ordpåväg
Läst 96 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-09-25 10:19



Bookmark and Share


  Ulf Carlsson VIP
Motsägelsefulla treradingar utan versaler och interpunktion tycks lämna frågan öppen om framtiden efter den gamla kulturens förfall.
"New World Order" har väl redan övertagit poesins traditionella struktur?
Tankeväckande dikt trots ambivalensen och vagheten i budskapet.
2023-09-25
  > Nästa text
< Föregående

ordpåväg
ordpåväg