Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Krypterade kryptirader


Nederbörden talar fragmentariskt
längs balkongfönstret;
en stilla eftertänksamhet;
en gles oupplåtlighet,
lätt förstärkta insekter i egna tankar;
materialiserade drömfragment;
en påstridighet utan oro,
en inåtvänd vilja i gammal vetskap;
luftfuktighetens ofarliga språkbruk
i ett hem för sovande fåglar
och en förberedelse för någonting annat
i det sista beckmörkret

Fingrarna tar sig fram över täcket
utan att komma någonstans,
och identiteten lyssnar efter verklighet
långt ut i landsbygdens vilsamma kvarstad

Vätans monolog mäter livsrummet
i biosfärens hemliga åtkomster,
i fönsterrutsreflexer,
under dikeskanternas löv,
på efternattens hästtransporter
och gårdarnas siluetter

Ensamheten ligger oidentifierad
utan trygg klassificering,
förutsättningsfull
i det stora språngets utkantiga hängivelse

Kroppsvärmens braille talar mjukt
under fingertopparna
i morgontidighetens värmesökande uppvaknande,
medan dagens avsikter snart faller ut
i verkligheternas pura påkallelser;
dags datos förtegna formgivare
fabulerande över fönsterbleck och vindrutor

Early Birdleveranser av Pen Storepennor
och böcker från Adlibris
fyller postlådan nere vid landsvägen
i skydd av mörkret,
medan livstidernas flackande dygnsrytm
ligger i kardiovasken
och skvalpar upp medvetandeskummets
fradgande beting
i krypterade kryptiraders
malströmmar av blod och tankar
i oupphörlig konsekvens av första bästa solsystem,
uppnaggat i rumtidens föreläsningssalar

Allt får sig en törn




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 43 gånger
Publicerad 2023-09-26 09:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP